Tips

Doet ie 't niet meer

Maak gebruik van onze gratis rubriek "problemen zelf proberen op te lossen"

Algemene tips: Bewaar het papier (ook papier in de cassette) altijd op een droge plaats. Maak het papier goed los in de cassette. Zet de machine als u hem langere tijd niet gebruikt uit, ventilators zuigen koellucht maar ook omgeving-stof aan.

Maak het smalle glasplaatje bij machines met een automatische document doorvoer, regelmatig schoon om strepen op de afdrukken te voorkomen.

Problemen zelf oplossen: Afdruk te licht. Oorzaak : Drum is end of live, vochtig papier, controleer de toner-voorraad (toner-lampje kan defect zijn).

Afdruk is ondanks goede instelling te donker (achtergrond). Oorzaak: Drum-unit defect of op, Fuser-unit defect of op, Scanner-unit defect of end of live. (kijk in de handleiding of er een mogelijkheid is voor de gebruiker om deze onderdelen zonder démontage te vervangen.

Machine pakt geen papier uit de cassette. Oorzaak : De pick-up rollen welke het papier uit de cassette halen zijn glad, of de formatindicator in de papiercassette is gewijzigd en staat niet meer op het juiste papierformaat, (A4, legal, custome, A4R enz.)

Probleem: Papier komt met kreuken uit de machine. Oorzaak : Papierkwaliteit, vochtig papier, of de Fuser-unit is defect. Probeer ander papier. Tenzij een aut. dubbelzijdige unit in de mach. is geplaatst hebben de meeste kleinere copiers of printers vaak problemen met veel dubbelz. afdrukken, de machine is hier niet op berekend.